Ev Yapımı Beyran Çorbası

 Ev yapımı beyran corbasi denedik begendik sizinle de sifa olsun diye tarifini paylasmak isterim. Biz bu malzemelerle toplam 4 porsiyon elde ettik.


Onceki aksam yapilacak hazirlik:

1,5 kg kuzu gerdani 3 lt suda hasliyoruz haslarken ustunde olusan köpükleri aliyoruz köpükler bitince dudukluyu kapatip yarim saat pisiriyoruz.  Tencere biraz el degecek kadar iliyinca buzdolabina koyuyoruz.

1 su bardagi pirinci 2 su bardagi sicak suda hasliyoruz suyunu cekince ocagi kapatip tencereyi soguk suyun altina koyuyoruz pirincin sogumasi gerekiyor iyice sogumasi icin bir iki kere soguk suyunu yeniliyoruz. Sonrasinda suzgece aktarip sabaha kadar kurumasi icin suzgecte tutuyoruz.


Sabah:

Tencereyi dolaptan cikariyoruz et suyunun uzerinde olusan kati yaği kasikla bir kaseye aliyoruz. Etleri suzerek cikarip didikliyoruz. Didiklerken goruyoruz ki etler lif lif olmuş demek ki dogru sekilde haslamisiz. 

Simdi kaseye aldigimiz kati yagdan 1 tatli kasigi alip sahana koyuyoruz (isterseniz biraz da tereyagi ekleyebilirsiniz) üzerine 1 tatli kasigi aci biber salcasi uzerine 3 yemek kasigi pirinc uzerine bolca et (toplam cikan etin 4'te 1'i kadar) koyuyoruz. Sira geldi baharat ve sarimsaklari eklemeye. 1 tatli kasigi pul biber 1 tatli kasigi toz kirmizi biber ve 1 tatli kasigi kadar kaya tuzu ekliyoruz. 3 kucuk dis sarimsagi ezip tuz ekliyor ve birkac yemek kasigi kadar suyla karistirip onu da sahana döküyoruz. Altini yuksek ateste acip tavanin dibindeki kati yag cizir cizir edene kadar birkac dk pisiriyoruz. Akabinde isitmis oldugumuz et suyunu suzgecten gecirerek 3 kepce kadar ekliyoruz (daha az sulu sevenler 2 kepce de ekleyebilir) bu sekilde de 3-4 dk kadar kaynadiktan sonra altini kapatip masaya aliyoruz. Icine limon sikabilir, yaninda da soguk ve tuzlu bir ayran icebilirsiniz. Afiyet ve saglikla kalin 🖐




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş Hayatında İnsan Üslupları

Evde Tavşan Beslemek

Bir Bebeğin Dünyaya Gelişi ve İnsanoğlunun Masumiyeti Üzerine